Sposób przygotowania
Pierwszą rzeczą, którą należy zrobić, to podzielenie wszystkich pomidorów na ćwiartki.
Zmiksuj wszystko za pomocą ręcznego blendera lub robota kuchennego. Wymieszaj drożdże przed dodaniem ich do miski.
Dodaj mąkę i wymieszaj łopatką lub ręką. Wrabiaj, aż uformujesz kulkę. Umieść w misce i odstaw na 15 minut.
Pozostaw pod przykryciem.
Po 15 minutach weź kulkę ciasta i ugniataj ją przez minutę. Niech odpocznie przez kolejne 30 minut.
Po upływie pół godziny należy umieścić ciasto na stolnicy. Zawsze najlepiej przygotowywać ciasto na blacie granitowym, ze stali nierdzewnej lub dużej drewnianej desce do krojenia.
Posyp mąką powierzchnię i rozwałkuj ciasto. Rozwałkuj na bardzo cienki prostokąt.
Posiekaj cebulę dymkę i wymieszaj z serem. Serek śmietankowy i cebulę dymkę rozłóż na cieście pomidorowym. Upewnij się, że mieszanka jest równomiernie rozprowadzona.
Kontynuuj na następnej stronie!