Dlatego właśnie nigdy nie należy przechowywać tej żywności w lodówce

  1. Czosnek

Czy jesteś winny przechowywania swojego czosnku w lodówce? Możesz zrujnować jego smak i konsystencję! Niska temperatura panująca w lodówce może spowodować, że czosnek stanie się miękki i szybciej się zepsuje. Zamiast tego przechowuj czosnek w chłodnej temperaturze pokojowej, aby zachować jego jędrność i smak. Nie pozwól, aby zimno pozbawiło Twój czosnek naturalnego aromatu i smaku – trzymaj go poza lodówką!

Zamiast tego przechowuj swój czosnek w chłodnym, ciemnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego i wszelkich silnych zapachów. Pomoże to zachować jego smak i konsystencję przez jak najdłuższy czas.

Pamiętaj, jak kupujesz go w sklepie spożywczym. Tutaj nie przechowują go w lodówce, więc po co robić to w domu?